Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Baccarat en Waranda sieren Equine Elite 2011

4 11 2011

Weert - afgelopen zaterdag vond de inmiddels wereldbefaamde Equine Elite plaats bij stal Korenbloem in Weert. Met 49 paarden werd er een ruime collectie van kwalitatief hoogstaande dressuurpaarden aangeboden. In de collectie 2011 bevonden zich eveneens de door Niels Bax opgeleide dressuurpotentiele Baccarat en Waranda.

De elegante zwarte Gribaldi-zoon Baccarat debuteerde afgelopen seizoen in de dressuursport onder het zadel van Niels Bax en wist eveneens met veel overtuiging de finale van de Pavo Cup 2011 te behalen. Tijdens de Equine Elite 2011 toonde Baccarat zijn fenomenale dressuurkwaliteiten telkens weer en wist zich daarmee te waarderen als een van de veilingtoppers van de veiling. Baccarat zal zijn toekomstige dressuurcarriere gaan ontplooien bij President Stables.

Evenals Baccarat vormde ook de mooie Flemmingh-dochter Waranda een waardevolle aanwinst in de collectie van de Equine Elite 2011. Met een zeer werkwillig karakter en fantastische rijkwaliteiten wist Waranda de interesse van de Engelsen voor zich te winnen en zal zij binnenkort haar nieuwe stal betrekken bij een Engelse Grand Prix ruiter.

Baccarat onder Niels Bax tijdens de Pavo Cup finale 2011

Lees meer..

Lincom's Chuppy Checker verhuisd naar Stoeterij De Begijnhoeve

31 10 2011

Weert - afgelopen week voltooide zich de transfer van de talentvolle 4-jarige Osmium-zoon Lincom's Chuppy Checker naar Stoeterij De Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek en Willem-Jan Schotte. Lincom's Chuppy Checker maakte afgelopen seizoen furore onder het zadel van Niels Bax door zich in de finale van de Pavo Cup 2011 als 2e beste ruin te plaatsen bij de 4-jarige dressuurpaarden. Bij Stoeterij De Begijnhoeve zal Lincom's Chuppy Checker verder opgeleid worden voor een glansrijke carriere in de sport.

Lincom's Chuppy Checker onder Niels Bax

Lees meer..

Niels Bax en leerlingen scoren goed tijdens eerste selectiewedstrijd

17 10 2011

Nederweert - Afgelopen weekeinde vonden in Nederweert selectiewedstrijden plaats in het kader van de dressuur indoorseizoen 2011. In de klasse MI kwam Niels Bax aan de start met de zeer expressieve UB40-zoon Benthley. Met een score van maar liefst 64,33% wist de combinatie ex aequo beslag te leggen op de eerste plaats. De andere ex aequo plaats werd behaald door Niels zijn leerlinge Natasje Donker, die eveneens de score van 64,33% behaalde.

In het Brabantse Riethoven werden eveneens de eerste selectiewedstrijden dressuur verreden, waarbij maar liefst 3 pupillen van Niels Bax aan de start verschenen. In de klasse ZII-dressuur maakten Christel Kwinten met de Future-zoon Woodstock en Kim Koolen hun opwachting. Christel en Woodstock behaalden een score van niet minder dan 68,97% en veroverden daarmee de eerste plaats. Kim Koolen volgende op de voet en veroverde de tweede plaats in de klasse ZII-dressuur met 65,74%. In de klasse ZI-dressuur kwam Anouk Sanders als 3e leerling van Niels Bax aan de start en ook zij wist met 62,34% de jury te overtuigen en legde met deze score beslag op de overwinning.

Benthley in de training onder Niels Bax

Lees meer..

Succesvolle IBOP voor Jazz-dochter Cecilla

15 10 2011

Helden - vandaag vonden in het Limburgse Helden de KWPN IBOP-testen plaats voor dressuur en springpaarden. Bij de dressuurpaarden werd ook de vierjarige Cecilla van de familie Niessen uit Hulsberg voorgesteld door Niels Bax. De elegante zwarte merrie stamt af van de stempelhengst Jazz uit een moeder van De Niro. Cecilla presenteerde zich zeer ontspannen aan de jury, waarbij de kwaliteiten van haar bewegingsmechanisme de jury wisten te overtuigen. De jury omschreef Cecilla als een zeer fijn te bewerken merrie met een ultieme gallopade. Zij werd dan ook beloond voor zowel de gallopade als voor haar aanleg als dressuurpaard met niet minder dan het cijfer 8.0.

Cecilla onder Niels Bax in de training

Lees meer..

Winnend debuut klasse ZI-dressuur voor A Dream

13 10 2011

Helden - afgelopen weekeinde vonden in Helden de eerste dressuurselectiewedstrijden plaats voor het Limburgse indoorseizoen. Op zaterdag werd de klasse ZI-dressuur verreden, waarbij de Negro-dochter A Dream onder Niels Bax debuteerde in deze klasse. Ondanks dat de combinatie als eerste aan de start verscheen wisten zij de jury te overtuigen met een harmonieuze proef. Met een score van 63,68% debuteerde Niels Bax en A Dream met de overwinning in de klasse ZI-dressuur.

Lees meer..

Patrick Styven en Vorenda veroveren eerste plaats in Belgiƫ

3 10 2011

Diepenbeek - gisteren vonden in het Belgische Diepenbeek bij Hippisch Centrum M&M dressuurwedstrijden plaats, waarbij ook de Belgische M3-proef werd verreden. Deze proef staat in Nederland in vergelijking tot de klasse ZII-dressuur. In de M3 kwam Patrick Styven aan de start met de 9-jarige Royal Dance-dochter Vorenda. Met veel expressie toonde de combinatie de gevraagde oefeningen en daarmee wisten zij de jury te overtuigen. Met een score van maar liefst 66,21% veroverde Patrick en Vorenda de eerste plaats.

Vorenda onder Patrick Styven tijdens de warming up

Lees meer..

Winnend debuut voor Niels Bax en Boy

1 10 2011

Mortel - gisteren vonden in het Brabantse Mortel dressuurwedstrijden plaats, waarbij eveneens de klasse ZII werd verreden. Aan de start kwam ook de debuteerde combinatie van Niels Bax en de TCN Partout-zoon Boy. De combinatie reed een mooie constante proef, waarbij twee kleine fouten het beeld niet verstoorden. Daarnaast liet de impossante hengst zeer veel werkwilligheid zien. Ondanks hun eerste publiekelijke optreden wisten Niels Bax en Boy de jury te overtuigen en legden zij beslag op de eerste plaats met een score van niet minder dan 67,06%.

Boy onder Niels Bax

Lees meer..

Finale Pavo Cup 2011 succesvol voor Lincom's Chuppy Checker

13 8 2011

Ermelo - op donderdag 11 augustus 2011 vond op het Nederlands Hippisch Centrum in Ermelo de finale plaats van de Pavo Cup 2011 voor 4- en 5-jarige dressuurpaarden. Voor de finale voor 4-jarigen hadden ook Niels Bax en Lincom's Chuppy Checker zich gekwalificeerd. Ondanks het feit dat de finale op het buitenterrein werd verreden onder het oog van vele toeschouwers, waardoor in de hele entourage veel te zien was voor de jonge paarden, hield Lincom's Chuppy Checker zich zeer goed bij het werk, waarbij hij zijn kwaliteiten van de beste kant liet zien. Evenals in de halve finale beloonde de jury hem wederom met 80 punten en werd hij geprezen om zijn geweldige achterbeengebruik. Met deze score maakte Chuppy Checker een goede progressie en bemachtigde daarmee de 15e plaats in het eindklassement. Zijn stalgenoot Baccarat kwalificeerde zich eveneens voor de finale, maar dan bij de 5-jarige dressuurpaarden. Baccarat presenteerde zich in de stromende regen van zijn beste kant en behaalde helaas door wat spanningsmomenten een score van 141½ punt.

Lees meer..

Lincom's Chuppy Checker en Baccarat veroveren welverdiende plaats in finale Pavo Cup

9 8 2011

Ermelo - deze week staat het Nederlands Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de jaarlijkse KWPN-paardendagen. Met betrekking tot de Pavo Cup 2011 vonden gisteren en vandaag de halve finales plaats voor de 4 en 5 jarige dressuurpaarden. Niels Bax kwalificeerde zich in het voortraject in beide leeftijdscategorieen voor deze halve finale met respectievelijk Lincom's Chuppy Checker in Middenbeemster en Baccarat in Sevenum. Afgelopen maandag vond de halve finale plaats voor de 4-jarige dressuurpaarden, waarbij de Osmium-zoon Lincom's Chuppy Checker zich onder Niels Bax zeer imponerend presenteerde en door de jury werd beloond met een score van maar liefst 80 punten. Deze score verzekerde de combinatie van een plaats in de allesbeslissende finale, die aanstaande donderdag zal plaatsvinden. Vandaag kwam Niels Bax aan de start met de Gribaldi-zoon Baccarat, die zich voor deze halve finale voor 5-jarige dressuurpaarden selecteerde tijdens de Centrale Keuring in Sevenum. Met een zeer correcte en overtuigende presentatie wist de elegante zwarte ruin, die hiermee pas zijn tweede publieke optreden had, een score te behalen van 71½ punt, waarmee ook hij zich verzekerde van een plaats in de finale van aanstaande donderdag.

Lincom's Chuppy Checker onder Niels Bax tijdens de Pavo Cup-selectie in Middenbeemster

Lees meer..

Succesvol weekend voor Niels Bax in Stramproy

9 8 2011

Stramproy - Afgelopen zondag vond in het Limburgse Stramproy het hippische evenement Equinus plaats. In het kader van de discipline dressuur werd er naast de reguliere klassen ook een selectie van de Sublicup 2011 verreden. Bij de Sublicup-selectie voor 4-jarige paarden kwam ook Niels Bax aan de start met de Hotline-zoon Hubinstein en de in Oldenburg goedgekeurde Chin Chan. Met een percentage van maar liefst 81,2% wisten Niels Bax en Hubinstein beslag te leggen op de 2e plaats gevolgd door stalgenoot Chin Chan, die de derde plaats veroverde. In de reguliere klasse MI-dressuur kwam Niels Bax aan de start met de zeer expressieve merrie A Dream van de hengst Negro, die met veel uitstraling een uiterst correcte proef neerzette. De combinatie wist daarmee met bijna 70% de overwinning te behalen.

Niels Bax en Hubinstein tijdens de prijsuitreiking

Chin Chan onder Niels Bax

Niels Bax en A dream tijdens hun winnende proef

Lees meer..

<<3456789101112© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions