Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

San Dior pakt wederom titel in ZZ-Licht

28 3 2011

Liempde - Zondag 27 maart 2011 werden bij Ruitersportcentrum De Rekkendonken in Liempde de dressuurwedstrijden voor de subtop verreden. In de klasse ZZ-Licht kwam ook Niels Bax met de Oldenburger dekhengst San Dior aan de start. In de eerste proef wist de combinatie overtuigend met een score van 65,29% en een voorsprong van ruim 5% op de concurrentie de titel op te eisen. In de tweede proef wisten Niels en San Dior door wat kleine storingen in de proef net niet de eerste plaats te bemachtigen en werden uiteindelijk tweede.

Lees meer..

Trakhener reservekampioen Herbstkönig tijdelijk uit de dekdienst

23 3 2011

Marbach - de elegante reservekampioen van de Trakhener hengstenkeuring 2010 Herbstkönig is tijdelijk uit de dekdienst genomen, waardoor er momenteel geen vers sperma ter beschikking verkrijgbaar is. De jonge hengst vertoonde verdachte verschijnselen van een bacteriële infectie en is per direct in quarantaine gestald. Vooralsnog lijkt de infectie geen gevolgen te hebben voor het gehele dekseizoen en zodra Herbstkönig weer in de dekdienst is teruggenomen zullen wij hier direct melding van maken.

 

Lees meer..

Tophengsten uit Nederland en Duitsland vertegenwoordigen show Hengstenhouderij De IJzeren Man BV

17 3 2011

Weert - aanstaande zaterdag 19 maart 2011 zal om 14.00 uur de jaarlijkse hengstenshow plaatsvinden van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV in samenwerking met Hengstenhouderij F. De Crom. Naast de kersverse Nederlandse dressuurkampioen Wonderboy zullen ook de Duitse grootheden Sir Donnerhall en Balou du Rouet in de baan verschijnen. Daarnaast zullen vele andere jonge en oudere dressuur- en springhengsten het programma afwisselen met onder anderen hengsten zoals Cennin, Chin Chan, San Amour, Decamerone, Castino, Casino Gold Cornet's Balou, Saffier, Chagall, Sarkozy, San Dior, Fürst Romancier en nog vele anderen.

Nederlands kampioen Wonderboy                     

Sir Donnerhall

Lees meer..

Chagall D&R heeft hoogste verwachtingswaarde ooit

16 2 2011

Weert - de onlangs bij het KWPN ingeschreven Jazz-zoon Chagall D&R maakte tijdens de KWPN-hengstenkeuring 2011 zijn overweldigende publiekelijke debuut met een overtuigend optreden tijdens het afscheid van zijn vader Jazz. Daarbij mag eveneens niet onvermeld blijven, dat Chagall D&R met 207 indexpunten de hoogste verwachtingswaarde ooit heeft behaald binnen de fokwaardeschatting van het KWPN. Gezegend met een uitzonderlijk bewegingsmechanisme en een ultieme verwachtingswaarde zijn de verwachtingen van zijn verervingskwaliteiten inmiddels ongekend.

 

Chagall D&R onder Philippe van Ommen

Lees meer..

Totilas in 2011 beschikbaar bij Hengstenhouderij De IJzeren Man

1 2 2011

Weert - in het dekseizoen 2011 zal de veelbesproken dressuurgrootheid Totilas voor de Nederlandse fokkerij beschikbaar zijn bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV. Gezien het feit dat de vraag naar Totilas reeds zeer omvangrijk is en hij in 2011 onder zijn nieuwe ruiter Alexander Matthias Rath in de wedstrijdring zal verschijnen zal de beschikbaarheid van Totilas voornamelijk middels diepvriessperma zijn en vers sperma slechts indien beschikbaar. Het dekgeld zal in 2011 € 8.000,- inclusief BTW bedragen, waarvan 50% zal worden gerestitueerd indien de merrie op 1 oktober 2011 niet drachtig is gebleken. Voor meer informatie kunt u ons graag contacteren.

Totilas

Lees meer..

Hengstenbrochure 2011

1 2 2011

Weert - de hengstencollectie 2011 van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV is bekend en is inmiddels ook te bezichtigen op deze website. Daarnaast is ook de jaarlijkse hengstenbrochure gereed en zal evenals in de afgelopen jaren gepresenteerd worden in onze stand tijdens de KWPN-hengstenkeuring, welke plaats vindt van 2 tot en met 5 februari 2011 in 's Hertogenbosch. Tijdens dit evenement ontvangen wij u van harte in onze stand voor een kopje koffie of voor gewenste informatie. De hengstenbrochure 2011 kunt u natuurlijk ook aanvragen via het contactformulier op deze site onder vermelding van aanvraag hengstenbrochure 2011, waarna wij u deze per ommegaande zullen toesturen.

Lees meer..

San Dior wint beide ZZ-licht rubrieken in oirschot

25 1 2011

Oirschot - vanaf 21 januari tot en met 6 februari 2011 vindt in het brabantse Oirschot het jaarlijkse Hippisch Indoor Oirschot plaats. Vandaag werden de dressuurwedstrijden voor de Nederlandse subtop gehouden. Het programma ging van start met 2 proeven van de klasse ZZ-Licht, waarbij ook de in Oldenburg goedgekeurde San Dior onder Niels Bax aan de start verscheen. De combinatie wist met veel overtuiging beide proeven op hun naam te schrijven. In de eerste proef scoorde Niels Bax met San Dior 66,41% en wist daarmee een voorsprong te nemen op hun concurrentie van maar liefst 4%. In de tweede proef behaalde zij de winnende score van 64,68%, maar door 2 fouten in de galopreprise wisten zij helaas niet zo'n afstand op hun concurrentie te behalen als in de eerste proef.

Niels Bax en San Dior

Lees meer..

Dekhengst Sanzio verkocht

11 1 2011

Weert - De bij het Oldenburger, Westfaalse en Rheinlandse stamboek goedgekeurde hengst Sanzio zal vanaf het dekseizoen 2011 niet langer beschikbaar zijn bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV. Sanzio is een zoon van de Oldenburger hengst San Brentano, die evenals Sanzio jarenlang de fokkerij diende bij De IJzeren Man BV. Sanzio voltooide in 2009 vol overtuiging zijn 30-dagentest in Neustadt Dosse, waarbij zijn werkwilligheid werd beloond met niet minder dan de score 9,0. Bij zijn nieuwe eigenaar zal Sanzio een carriere in de dressuursport tegemoet zien.

Sanzio onder Niels Bax

Lees meer..

Chin Chan in finale VSN-trofee

20 12 2010

Weert - de onlangs voor het Oldenburger stamboek goedgekeurde Samba Hit II-zoon Chin Chan nam op 1 december j.l. deel aan de selectie voor de VSN-trofee 2010-2011 in Weert. Met een overtuigend optreden wist de elegante zwarte hoge scores te behalen voor zowel de stap, draf als ook de galop. 

Met deze presentatie wist Chin Chan de jury dermate te overtuigen, dat hij definitief werd geselecteerd voor de finale van de VSN-trofee in Ermelo.

Chin Chan onder Niels Bax

Lees meer..

2010-12-03 Chin Chan en Cennin verdienen Oldenburger goedkeuring tijdens 30-dagentest

3 12 2010

Neustadt/Dosse – afgelopen vrijdag 29 oktober 2010 vond op het Haupt- und Landgestüt Neustadt het eindexamen plaats van de 30-dagentest. In totaal 24 hengsten namen deel aan de test, waaronder ook de 3-jarige Samba Hit II x Junior STV-zoon Chin Chan, die in eigendom is van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, als ook de 3-jarige Vivaldi x Donnerhall-zoon Cennin, die in eigendom is van Hippisch Centrum Roermond en mevrouw J. Cuppen.

Zowel Chin Chan als Cennin lieten tijdens de test zeer veel kwaliteiten in de discipline dressuur zien en scoorden op alle testonderdelen van de dressuur hoger dan het cijfer 8,0.  Daarnaast wisten beide hengsten voor de galop de hoogste score van alle deelnemers te behalen. Op basis van de uitslag van deze 30-dagentest verkregen beide hengsten van het Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes het groene licht voor de dekdienst en daarmee staan Chin Chan en Cennin ter beschikking voor de Europese dressuurpaardenfokkerij.

In het seizoen 2011 zullen Chin Chan en Cennin beschikbaar zijn voor de fokkerij via Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Lees meer..

<<3456789101112© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions