Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

San Dior wint beide ZZ-licht rubrieken in oirschot

25 1 2011

Oirschot - vanaf 21 januari tot en met 6 februari 2011 vindt in het brabantse Oirschot het jaarlijkse Hippisch Indoor Oirschot plaats. Vandaag werden de dressuurwedstrijden voor de Nederlandse subtop gehouden. Het programma ging van start met 2 proeven van de klasse ZZ-Licht, waarbij ook de in Oldenburg goedgekeurde San Dior onder Niels Bax aan de start verscheen. De combinatie wist met veel overtuiging beide proeven op hun naam te schrijven. In de eerste proef scoorde Niels Bax met San Dior 66,41% en wist daarmee een voorsprong te nemen op hun concurrentie van maar liefst 4%. In de tweede proef behaalde zij de winnende score van 64,68%, maar door 2 fouten in de galopreprise wisten zij helaas niet zo'n afstand op hun concurrentie te behalen als in de eerste proef.

Niels Bax en San Dior

Lees meer..

Dekhengst Sanzio verkocht

11 1 2011

Weert - De bij het Oldenburger, Westfaalse en Rheinlandse stamboek goedgekeurde hengst Sanzio zal vanaf het dekseizoen 2011 niet langer beschikbaar zijn bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV. Sanzio is een zoon van de Oldenburger hengst San Brentano, die evenals Sanzio jarenlang de fokkerij diende bij De IJzeren Man BV. Sanzio voltooide in 2009 vol overtuiging zijn 30-dagentest in Neustadt Dosse, waarbij zijn werkwilligheid werd beloond met niet minder dan de score 9,0. Bij zijn nieuwe eigenaar zal Sanzio een carriere in de dressuursport tegemoet zien.

Sanzio onder Niels Bax

Lees meer..

Chin Chan in finale VSN-trofee

20 12 2010

Weert - de onlangs voor het Oldenburger stamboek goedgekeurde Samba Hit II-zoon Chin Chan nam op 1 december j.l. deel aan de selectie voor de VSN-trofee 2010-2011 in Weert. Met een overtuigend optreden wist de elegante zwarte hoge scores te behalen voor zowel de stap, draf als ook de galop. 

Met deze presentatie wist Chin Chan de jury dermate te overtuigen, dat hij definitief werd geselecteerd voor de finale van de VSN-trofee in Ermelo.

Chin Chan onder Niels Bax

Lees meer..

2010-12-03 Chin Chan en Cennin verdienen Oldenburger goedkeuring tijdens 30-dagentest

3 12 2010

Neustadt/Dosse – afgelopen vrijdag 29 oktober 2010 vond op het Haupt- und Landgestüt Neustadt het eindexamen plaats van de 30-dagentest. In totaal 24 hengsten namen deel aan de test, waaronder ook de 3-jarige Samba Hit II x Junior STV-zoon Chin Chan, die in eigendom is van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, als ook de 3-jarige Vivaldi x Donnerhall-zoon Cennin, die in eigendom is van Hippisch Centrum Roermond en mevrouw J. Cuppen.

Zowel Chin Chan als Cennin lieten tijdens de test zeer veel kwaliteiten in de discipline dressuur zien en scoorden op alle testonderdelen van de dressuur hoger dan het cijfer 8,0.  Daarnaast wisten beide hengsten voor de galop de hoogste score van alle deelnemers te behalen. Op basis van de uitslag van deze 30-dagentest verkregen beide hengsten van het Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes het groene licht voor de dekdienst en daarmee staan Chin Chan en Cennin ter beschikking voor de Europese dressuurpaardenfokkerij.

In het seizoen 2011 zullen Chin Chan en Cennin beschikbaar zijn voor de fokkerij via Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Lees meer..

<<45678910111213© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions