Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Cassidy W wederom oppermachtig

10 8 2014

Stramproy - Vandaag vonden de jaarlijkse dressuurwedstrijden van rijvereniging Equinus in Stramproy plaats. In de klasse ZII kwam Niels Bax aan de start met de elegante Painted Black-dochter Cassidy W, die wederom haar kwaliteiten toonde en direct de overwinning pakte met een score van 66,76%. In dezelfde klasse bracht Niels Bax ook de Jazz-zoon Buick aan de start, die de 2e plaats wist te bemachtigen.

Met de overwinning in de klasse ZII kwalificeerde Cassidy W zich eveneens voor de Kür op Muziek, welke in handicap werd verreden met de klasse ZZ-Licht. Met een score van 69,06% wisten Niels Bax en Cassidy W wederom de jury's te overtuigen en de overwinning in de wacht te slepen.

Lees meer..

Tahnee Meyssen verovert Beker van Limburg

9 7 2014

Zonhoven - afgelopen weekeinde vonden in het Belgische Zonhoven de finales plaats voor de felbegeerde Beker van Limburg. Op niveau 1 kwam Niels Bax' leerlinge Tahnee Meyssen aan de start met haar zwarte pony Matcho D. Tijdens de finale moesten de combinaties een viertal proeven rijden. Voor de niveau 1-combinaties waren dit de E7, A6, A7 en Kür op muziek. Tahnee en Matcho D waren zo goed in vorm dat zij alle vier de proeven op hun naam wisten te zetten en wel met de respectievelijke scores van 69,86%, 67,14%, 69,77% en de fenomenale 70,0% in de Kür. Met deze geweldige resultaten bleken Tahnee en Matcho onverslaanbaar voor de concurrentie en werden zij aansluitend gekroond tot de kampioenen in de Beker van Limburg. Wij feliciteren Tahnee dan ook van harte met deze fantastische overwinning.

Tahnee Meyssen tijdens de prijsuitreiking

Lees meer..

Goede resultaten in Reusel

9 7 2014

Reusel - afgelopen zondag vonden in Reusel diverse dressuurwedstrijden plaats, waarbij Niels Bax als ook diverse van zijn leerlingen aan de start verschenen. Niels Bax kwam alleen in de Kür op muziek aan de start met de Painted Black-dochter Cassidy W en wist met deze elegante merrie de eerste plaats te veroveren. In de klasse ZII kwam leerlinge Anouk Sanders aan de start met de ruin Upside Down en wist daarbij de tweede plaats te bemachtigen, deze plaats veroverde zij eveneens in de Kür op muziek. In de klasse ZI kwam Christel Kwinten aan de start met Cendea en wist de overwinning te behalen met maar liefst 427 punten. Ook in de klasse MI verscheen Christel Kwinten aan de start, maar nu met het paard Eclipse T, waarmee zij de tweede plaats behaalde.

Lees meer..

Overwinningen voor leerlingen Niels Bax

17 6 2014

Weert - afgelopen weekeinde was weer zeer succesvol voor de leerlingen van Niels Bax. Met louter oranje strikken wisten zij diverse dressuurwedstrijden te domineren. In de klasse B wist Lara Ackermans met de lakzwarte Jazz-dochter Caikiki in Hunsel beide proeven te veroveren en wel met de monsterscores van 68,3% en 65,0%. In Horst kwam Elya Doré aan de start in de klasse ZI met haar pony Björn en ook deze combinatie wist de concurrentie het nakijken te geven door de titel te veroveren met maar liefst 221 punten. Tot slot kwam Anouk Sanders in Duizel aan de start in de klasse ZII bij de paarden alwaar ook zij met afstand de eerste plaats opeisde.

Lees meer..

Zegereeks voor Niels Bax en leerlingen

5 6 2014

Weert - Afgelopen Hemelvaartsweekeinde ontplooide zich in een zegereeks voor Niels Bax en zijn leerlingen. Op Hemelvaartsdag wist Niels Bax in Nederweert de overwinning te behalen in de klasse ZII-dressuur met de imposante Jazz-zoon Buick. De combinatie behaalde een score van ruim 66%. Met de merrie Cassidy W behaalde Niels Bax in dezelfde rubriek de derde prijs. Leerlinge Marlies Burgers moest concurreren tegen Niels en behaalde met haar Amidor de vijfde plaats.

In het Belgische Lommel nam Lotte Maesen met haar Jolly Boy deel aan de regionale jonge paarden competitie en wist daarbij de kampioenstitel te veroveren.

Op zaterdag was het de beurt aan de pony-amazones Tahnee Meyssen en Elya Doré. Elya kwam in Laar aan de start in de klasse ZI met haar pony Bjorn en wist met een score van maar liefst 68% de eerste plaats te veroveren. Tahnee Meyssen kwam met haar pony Matcho aan de start tijdens het Nationale kampioenschap voor 6-jarige pony's in België. Na een overweldigend optreden werden Tahnee en Matcho gekroond tot Nationaal Belgisch kampioen bij de 6-jarigen.

Op zondag kwam Niels Bax nogmaals aan de start in de klasse ZII, waarbij hij met Buick de derde plaats wist te behalen, gevolgd door een vierde plaats met Cassidy W. In de klasse ZI-dressuur kwam leerling Bart van Heugten aan de start met de Obelisk-zoon Alfred, die met de mooie score van 65% de vijfde plaats veroverde.

Lees meer..

Elya Doré en Tahnee Meyssen onverslaanbaar

20 5 2014

Weert - afgelopen weekeinde kwamen 2 leerlingen van Niels Bax aan de start tijdens dressuurwedstrijden voor pony's. In Sevenum kwam Elya Doré aan de start in de klasse ZI categorie D en wist zij met haar expressieve pony Bjorn de titel te veroveren met een score van maar liefst 70,3%. In België kwam Tahnee Meyssen aan de start met de zwarte Matcho en de combinatie wist zowel in de klasse E7 als in de klasse A6 de eerste plaats te bemachtigen met topscores van 69% respectievelijk 72,10%. 

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax domineren dressuurwedstrijden

1 5 2014

Weert - afgelopen weekeinde wisten meerdere leerlingen van Niels Bax diverse dressuurwedstrijden in Nederland en Belgie te domineren. Op vrijdag debuteerde Lara Ackermans met de lakzwarte Jazz-dochter Caikiki in de klasse B-dressuur, waarbij zij direct de overwinning wist te behalen.

Bij de pony's was het Tahnee Meyssen, die tijdens de Belgische dressuurwedstrijden oppermachtig was. In beide verreden proeven was Tahnee niet te verslaan en stond zij met haar pony tweemaal op de eerste plaats. Vandaag streed de combinatie in een Belgische competitie voor jonge pony's, waarbij Tahnee wederom de overwinning op haar naam schreef.

Eveneens bij de pony's kwam Elya Doré op Nederlandse bodem aan de start met haar pony Bjorn in de klasse ZI-dressuur. Ook Elya en Bjorn bleken niet te verslaan door de concurrentie en veroverde ook in beide proeven de titel.

Tahnee Meyssen

Lees meer..

Cassidy W naar zege in ZII dressuur

17 4 2014

Bergeijk - afgelopen weekeinde vonden in het Brabantse Bergeijk dressuurwedstrijden plaats, waarbij eveneens de klasse ZII werd verreden. In deze klasse debuteerde Niels Bax met maar liefst drie paarden. Met de Jazz-zoon Buick wist Niels een score te behalen van 64,85%, waarmee hij de derde plaats behaalde. Met Tin Tin G, de volle zus van het internationale Grand Prix-paard Krawall, debuteerde Niels Bax na een periode van 6 jaar opnieuw in de klasse ZII en behaalde met een score van 65,59% de tweede plaats. Tin Tin G startte Niels ook in de tweede proef, welke hij op zijn naam wist te zetten. Als derde debuteerde Niels met Painted Black-dochter Cassidy W van de familie Lisman in de klasse ZII. De combinatie reed een zeer harmonieuze proef welke door de jury werd beloond met 67,01%, waarmee de combinatie de overwinning op haar naam schreef. Met dit resultaat wist Cassidy W eveneens te voldoen aan de vereisten voor het felbegeerde keur- en sportpredicaat van het KWPN.

Lees meer..

Sixth Sense imponeert in Zandhoven

16 4 2014

Weert - afgelopen weekeinde vond in het Belgische Zandhoven een nationale competitie plaats voor 4-jarige dressuurpaarden. In het ruime deelnemersveld van 20 combinaties kwam eveneens de Sir Donnerhall I-zoon Sixth Sense van Team Swedon aan de start onder het zadel van Veronique Swagemakers. Het elegante bewegingspotentieel van Sixth Sense wist de jury te overtuigen en met de score van maar liefst 87,5% wisten Veronique en Sixth Sense de reservetitel te veroveren. 

Lees meer..

Hengsten Team Swedon in 2014 beschikbaar bij Hengstenhouderij De IJzeren Man

28 3 2014

Weert - Hengstenhouderij De IJzeren Man biedt de Nederlandse en Belgische dressuurpaardenfokkers in het dekseizoen 2014 de gelegenheid om gebruik te maken van de kwaliteitsvolle hengsten van het Belgische Team Swedon. Onder deze hengsten bevindt zich de verervingsgigant Fernando Torres (v. Florencio I), de NRPS-kampioenshengst Fideniro (v. Fidertanz), Shamrock (v. San Amour I) en de reserve-verrichtingskampioen Sixth Sense (v, Sir Donnerhall I). Meer informatie vindt u op deze website op de afdeling hengsten. Indien u nog aanvullende informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Lees meer..

12345678910>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions