Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Hengsten Team Swedon in 2014 beschikbaar bij Hengstenhouderij De IJzeren Man

28 3 2014

Weert - Hengstenhouderij De IJzeren Man biedt de Nederlandse en Belgische dressuurpaardenfokkers in het dekseizoen 2014 de gelegenheid om gebruik te maken van de kwaliteitsvolle hengsten van het Belgische Team Swedon. Onder deze hengsten bevindt zich de verervingsgigant Fernando Torres (v. Florencio I), de NRPS-kampioenshengst Fideniro (v. Fidertanz), Shamrock (v. San Amour I) en de reserve-verrichtingskampioen Sixth Sense (v, Sir Donnerhall I). Meer informatie vindt u op deze website op de afdeling hengsten. Indien u nog aanvullende informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Lees meer..

Nadia Haase en Petra Forschelen veroveren titel

20 3 2014

Weert - afgelopen weekeinde waren de leerlingen van Niels Bax wederom zeer succesvol tijdens diverse dressuurwedstrijden. In Aalsmeer kwam Nadia Haase aan de start in de klasse LII met haar impossante vos Damir. Met de scores van 192 en 195 punten wist de combinatie maar liefst 2 maal de overwinning te behalen. In het Brabantse Heeze kwam Petra Forschelen met haar Johnson-dochter aan de start in de klasse LI en ook Petra wist tweemaal de eerste plaats te bemachtigen met 2 keer de score van 71,66%, waarbij zij in de tweede proef een afstand van maar liefst 11 punten nam op de nummer 2.

Lees meer..

Bronzen medaille voor Shanice van Dinther en Brilliant's Golden Boy

16 3 2014

Ermelo - Gisteren vonden in het KNHS-centrum te Ermelo de Nederlandse dressuurkampioenschappen voor pony's plaats. In de klasse MII categorie D/E kwam ook de door Niels Bax getrainde Shanice van Dinther aan de start met de expressieve hengst Brilliant's Golden Boy. Met een gedurfd gereden proef en een geweldige score van 68,67% wisten Shanice en Brilliant's Golden Boy zich te verzekeren van een podiumplaats en veroverde zij de bronzen medaille. Wij feliciteren Shanice van harte met dit fantastische resultaat.

Ook leerlinge Elya Doré verscheen gisteren met Bjorn aan de start te Ermelo in de klasse MII categorie D/E en behaalde een score 63,67% De fijne combinatie kon met een correcte proef een 7e plaats bemachtigen. We feliciteren ook Elya van harte met dit resultaat.

Lees meer..

Titel Belgische M&M Cup voor Tahnee Meyssen

12 3 2014

Weert - afgelopen zondag vond in België de laatste winterwedstrijd plaats van de M&M-cup voor dressuurpony's. In de klasse E7 en A7 verscheen ook Tahnee Meyssen aan de start en wist zij met haar stoere pony maar liefst in beide proeven de overwinning te behalen met een score van 67,1% respectievelijk 68,1%. Met deze grandioze scores wist Tahnee eveneens de winnende titel in het eindklassement te veroveren.

Tahnee Meyssen

Lees meer..

Overwinning Marlies Burgers en Amidor

7 3 2014

Liempde - afgelopen carnavalsmaandag vonden bij Ruitersportcentrum de Rekkendonken in Liempde dressuurwedstrijden plaats, waarbij ook de klasse ZII werd verreden. In deze klasse kwam ook leerlinge Marlies Burgers in twee proeven aan de start met haar Prestige-zoon Amidor. In beide proeven wist de combinatie de mooie score te behalen van 62,35%, waarbij zij in de eerste proef de 3e plaats behaalden en in de tweede proef zelfs de overwinning.

Amidor onder Marlies Burgers    Amidor lekker aan het uitstappen onder zijn grootste fan Lisa van Kessel

Lees meer..

Dubbele winst voor Deveney van Dinther tijdens wedstrijddebuut

17 2 2014

Leende - Afgelopen zondag vonden in het Brabantse Leende dressuurwedstrijden plaats voor de pony's. In de klasse C-B kwam ook Deveney van Dinther aan de start met haar pony Mistic Flame. Voor de combinatie, die getraind worden door Niels Bax, was deze wedstrijd hun debuut in de reguliere dressuursport. Met de geweldige score van maar liefst 200 punten in de eerste proef en 198 punten in de tweede proef wisten Deveney en Mistic Flame direct tweemaal de overwinning te behalen.

Deveney van Dinther en Mistic Flame

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax scoren ook in België

13 2 2014

Weert - Afgelopen weekeinde kwam een tweetal leerlingen van Niels Bax, Lonneke van Vriesland en Tahnee Meyssen, aan de start tijdens dressuurwedstrijden in België. Tahnee Meyssen startte met haar zwarte pony Matcho in de M&M-cup, alwaar zij in de E7 een tweede plaats wist te behalen met een score van 71,58%. In de A7 was de combinatie oppermachtig en wist de overwinning te bemachtigen met een score van maar liefst 79,55%, waarmee zij een afstand verkregen van niet minder dan 7% op de nummer twee. Lonneke van Vriesland kwam bij de paarden aan de start in de klasse L2 en veroverde met 73% de eerste plaats, waarmee zij zich direct kwalificeerde voor de provinciale kampioenschappen.

Lees meer..

Elya Doré overtuigend Limburg Kampioen 2014

10 2 2014

Beek - Afgelopen weekeinde vonden bij Hippisch Centrum Beek de Limburgse indoorkampioenschappen 2014 voor de pony's plaats. In de klasse MII-dressuur kwam Elya Doré aan de start met haar expressieve pony Bjorn. De combinatie behaalde met een gewaagde proef de ultieme score van niet minder dan 69,67%, waarmee zij met een afstand van maar liefst 16 punten de Limburgse kampioenstitel 2014 wist te veroveren. Elya zal met haar pony Bjorn binnenkort dan ook haar opwachting maken tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Elya Doré tijdens de huldiging als Limburgs kampioene 2014

Lees meer..

Schitterende podiumplaats voor Shanice van Dinther

4 2 2014

Schijndel - afgelopen weekeinde vonden bij Hippisch Centrum de Molenheide te Schijndel de Brabantse Indoorkampioenschappen 2014 voor de pony's plaats. Voor finale van de klasse DE-MII had zich ook Shanice van Dinther zich geselecteerd met de imponerende ponyhengst Brilliant's Golden Boy. Shanice reed met Brilliant's Golden Boy een gedurfde proef en wist ondanks een paar kleine foutjes de geweldige score van 65,5% te behalen, waarmee zij tijdens de prijsuitreiking op het ereplateau plaats mochten nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Met dit geweldige resultaat verzekerde de combinatie zich eveneens van een startbewijs voor de Nederlandse kampioenschappen.

Shanice van Dinther en Brilliant's Golden Boy tijdens de Brabantse kampioenschappen 2014

 

Lees meer..

Shanice van Dinther overtuigend kringkampioen Eindhoven

14 1 2014

Weert - Afgelopen weekeinde wist Shanice van Dinther met haar ponyhengst Brilliant's Golden Boy zeer succesvol de selectie van de kring Eindhoven voor de Brabantse ponykampioenschappen af te sluiten. In Son en Breugel werd de laatste selectie van de klasse D-MII verreden, waarbij Shanice en Brilliant's Golden Boy met slechts 1 punt verschil met de winnaar de 2e plaats veroverde met een score van ruim 66%. Ondanks het feit dat de combinatie deze proef niet op hun naam wist te schrijven waren hun prestaties van het afgelopen selectieseizoen van zo'n hoog niveau, dat Shanice en Brilliant's Golden Boy aansluitend aan de wedstrijd tot kampioen D-MII van de kring Eindhoven werden gehuldigd.

Aansluitend aan deze successen wist de combinatie afgelopen zondag hun zegereeks voort te zetten met een overwinning tijdens de wedstrijden in Schijndel met een score van 65%.

Lees meer..

12345678910>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions