Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Elya Doré overtuigend Limburg Kampioen 2014

10 2 2014

Beek - Afgelopen weekeinde vonden bij Hippisch Centrum Beek de Limburgse indoorkampioenschappen 2014 voor de pony's plaats. In de klasse MII-dressuur kwam Elya Doré aan de start met haar expressieve pony Bjorn. De combinatie behaalde met een gewaagde proef de ultieme score van niet minder dan 69,67%, waarmee zij met een afstand van maar liefst 16 punten de Limburgse kampioenstitel 2014 wist te veroveren. Elya zal met haar pony Bjorn binnenkort dan ook haar opwachting maken tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Elya Doré tijdens de huldiging als Limburgs kampioene 2014

Lees meer..

Schitterende podiumplaats voor Shanice van Dinther

4 2 2014

Schijndel - afgelopen weekeinde vonden bij Hippisch Centrum de Molenheide te Schijndel de Brabantse Indoorkampioenschappen 2014 voor de pony's plaats. Voor finale van de klasse DE-MII had zich ook Shanice van Dinther zich geselecteerd met de imponerende ponyhengst Brilliant's Golden Boy. Shanice reed met Brilliant's Golden Boy een gedurfde proef en wist ondanks een paar kleine foutjes de geweldige score van 65,5% te behalen, waarmee zij tijdens de prijsuitreiking op het ereplateau plaats mochten nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Met dit geweldige resultaat verzekerde de combinatie zich eveneens van een startbewijs voor de Nederlandse kampioenschappen.

Shanice van Dinther en Brilliant's Golden Boy tijdens de Brabantse kampioenschappen 2014

 

Lees meer..

Shanice van Dinther overtuigend kringkampioen Eindhoven

14 1 2014

Weert - Afgelopen weekeinde wist Shanice van Dinther met haar ponyhengst Brilliant's Golden Boy zeer succesvol de selectie van de kring Eindhoven voor de Brabantse ponykampioenschappen af te sluiten. In Son en Breugel werd de laatste selectie van de klasse D-MII verreden, waarbij Shanice en Brilliant's Golden Boy met slechts 1 punt verschil met de winnaar de 2e plaats veroverde met een score van ruim 66%. Ondanks het feit dat de combinatie deze proef niet op hun naam wist te schrijven waren hun prestaties van het afgelopen selectieseizoen van zo'n hoog niveau, dat Shanice en Brilliant's Golden Boy aansluitend aan de wedstrijd tot kampioen D-MII van de kring Eindhoven werden gehuldigd.

Aansluitend aan deze successen wist de combinatie afgelopen zondag hun zegereeks voort te zetten met een overwinning tijdens de wedstrijden in Schijndel met een score van 65%.

Lees meer..

Winnende proeven voor Nadia Haase en Tahnee Meyssen

14 1 2014

Weert - Afgelopen weekeinde kwam Nadia Haase, die getraind wordt door Niels Bax, in Noord Holland aan de start in de klasse LII-dressuur met de grote, expressieve Ziësto-zoon Damir. Met 2 zorgvuldig gereden proeven wisten Nadia en Damir de jury's te overtuigen en wist de combinatie zowel de overwinning als de 2e plaats te behalen met 2 maal de score van 63%. Ook leerlinge Tahnee Meyssen kwam afgelopen weekeinde in België in actie met haar pony, waarbij zij met een score van maar liefst 72% eveneens de winnende titel veroverde.

   

Lees meer..

Leerlinge Marlies Burgers debuteert winnend in klasse ZII

31 12 2013

Liempde - naast Niels Bax kwam gisteren ook zijn leerlinge Marlies Burgers aan de start tijdens de dressuurwedstrijden in Liempde. Marlies debuteerde met haar Prestige-zoon Amidor in de klasse ZII en wist daarbij met een score van 206 punten direct de winnende titel op te eisen.

Elya Doré verreed afgelopen weekeinde in Asten haar laatste wedstrijd van 2013 met haar pony Bjorn in de klasse MII en wist met een score van 204 punten de overwinning te behalen.

 

Marlies Burgers en Amidor

Lees meer..

Niels Bax sluit 2013 af met dubbele zege in ZZ-Licht

31 12 2013

Liempde - gisteren vonden in het Brabantse Liempde de laatste dressuurwedstrijden van 2013 plaats bij Ruitersportcentrum De Rekkendonken. In de klasse ZZ-Licht kwam Niels Bax aan de start met de elegante merrie A Dream. Met een tweetal expressieve proeven wisten Niels Bax en A Dream het jaar 2013 zeer succesvol af te sluiten; met een score van 66,28%, waarbij de concurrentie op ruim 4% afstand gehouden werd, respectievelijk 65,14% veroverde de combinatie een dubbele zege.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

Geweldige wedstrijdresultaten voor Niels Bax en zijn leerlingen

17 12 2013

Weert - afgelopen weekeinde namen Niels Bax en diverse van zijn leerlingen weer deel aan verschillende dressuurwedstrijden. Daarbij wisten zij allen een plaats in de kopgroep te veroveren. Niels Bax bracht de Negro-dochter A Dream in het Brabantse Oirschot aan de start in de klasse ZZ-Licht. Met een harmonieuze proef wist de combinatie met een score van 64,57% de tweede plaats te bemachtigen. Leerlingen Joyce Hompes en Lonneke Fiers, die een dochter van Florencio van de familie Bax onder het zadel had, kwamen in Hapert in de klasse MI aan de start. In deze klasse wist Joyce Hompes de overwinning te behalen met 204 punten en veroverde Lonneke Fiers de derde plaats met 194 punten. Ook kwam Elya Doré in Asten in de klasse MII aan de start met haar pony Bjorn; ook Elya en Bjorn wisten de winnende plaats te behalen met 204 punten. Tot slot kwam Tahnee Meyssen in Belgie aan de start in de M&M Cup en wist tweemaal de overwinning te behalen met een score van 68,42% respectievelijk 65,91%.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

Niels Bax verovert ZZ-Licht Esbeek

4 12 2013

Esbeek - afgelopen weekeinde vonden in Hippisch Centrum de Broeksie in het Brabantse Esbeek diverse dressuurwedstrijden plaats. Op zondagavond werd ook de klasse ZZ-Licht verreden. In deze klasse kwam Niels Bax aan de start met de expressief bewegende Negro-dochter A Dream. Met slechts een verschil van twee punten tussen beide juyleden wisten Niels Bax en A Dream met een score van 64,28% de overwinning te behalen. In de ochtend kwam Niels Bax ook aan de start in de klasse MI, maar ditmaal met de beeldschone in eigendom van Lisman Stables zijnde Painted Black-dochter Cassidy W onder het zadel. De nog onervaren Cassidy W toonde naast wat kleine storingsfouten veel werkwilligheid en daarmee wist de combinatie zich in het grote deelnemersveld in de prijzen te rijden met een score van 62,66% en een verdiende de zesde plaats.

Cassidy W onder Niels Bax

Lees meer..

Shanice van Dinther en Dancer geven concurrentie het nakijken

9 11 2013

Sint Oedenrode - Vandaag vonden in Sint Oedenrode de laatste selectiewedstrijden plaats in het kader van de Brabantse ponykampioenschappen. In de klasse MII kwam ook Shanice van Dinther aan de start met de ponyhengst Dancer. Met een zeer correcte en expressieve proef wist de combinatie de jury te overtuigen en behaalde score van maar liefst 202 punten. Met de score creëerde Shanice en Dancer een afstand van maar liefst 20 punten op de nummer 2 van het deelnemersveld. Met de score van vandaag mogen Shanice van Dinther en Dancer zich eveneens kringkampioen Eindhoven noemen.

Dancer onder Shanice van Dinther

Lees meer..

Succesvol weekend leerlingen Niels Bax

23 10 2013

Weert - afgelopen weekeinde namen diverse leerlingen van Niels Bax deel aan verschillende wedstrijden en wist aldaar zeer succesvol te presteren. Bij de paarden wist Joyce Hompes de titel te veroveren in de klasse MI met maar liefst 201 punten, welke wedstrijd werd verreden in het kader van de selectie voor het Brabantse kampioenschap. Bij de pony's kwamen drie pupillen aan de start, waaronder Nina van Bakel, die 2 maal met winst de eerste plaats veroverde. In de klasse MII kwam Elja Doré tweemaal aan de start met haar pony Bjorn en won beide proeven met 209 respectievelijk 201 punten. Als derde startte Shanice van Dinther afgelopen weekend met de hengst Dancer; eveneens in de klasse D-MII maar in het kader van de selectie voor het Brabantse kampioenschap. Ook Shanice en Dancer wisten beslag te leggen op de winnende titel en wel met een score van 63%. Daarnaast namen Shanice van Dinther en Dancer afgelopen week deel aan de selectie voor de "belofte trainingen van de KNHS", waarvan zij gisteren te horen hebben gekregen, dat zij definitief voor deze trainingen zijn geselecteerd.

Lees meer..

12345678910>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions