Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Shanice van Dinther en Dancer verbreken persoonlijk record

7 8 2013

Asten-Heusden - afgelopen weekeinde vonden in het Brabantse Asten-Heusden dressuurwedstrijden plaats voor de pony's. In de klasse D-MI kwam ook Shanice van Dinther met haar ponyhengst Dancer aan de start, waarbij de combinatie in beide proeven beslag wist te leggen op de overwinning. Echter in de 2e proef wisten Shanice en Dancer alles uit de kast te halen wat zij in huis hadden en werden door de jury dan ook beloond met de wereldse score van 73.33%, waarbij de combinatie de concurrentie met 20 punten op afstand hield. Deze monsterscore betekende eveneens een persoonlijk record voor Shanice en Dancer, die pas sinds afgelopen winter een combinatie vormen.

Lees meer..

Royal Dance dochter Vorenda behaald Elite status

14 7 2013

Sevenum - De centrale merriekeuring te Sevenum vormde het decor voor alweer een succes aan het palmares van Royal Dance. Gisteren trad zijn elegante dochter Vorenda aan in de keuringsring voor merries van 9 jaar en ouder en wist te overtuigen! De jury onder leiding van M. Dorresteijn, loofde Vorenda omwille van haar zeer correct rechthoeksmodel, haar lichtvoetigheid en voorbeengebruik. Tevens kon haar opwaartse drang en mooie zelfhouding de driekoppige jury behagen en, mede door haar sportieve resultaten, overtuigen haar het keurpredicaat toe te kennen. Na Vorenda's PROK- certificering en haar onlangs behaalde resultaten op Lichte Tour niveau debuterend in de Prix St. Georges, onder stalruiter Patrick Styven, kan ze de titel "Elite Sport Dressuur" aan haar persoonlijke palmares toevoegen.

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax blijven overtuigen in de wedstrijdring

8 7 2013

Weert- Afgelopen weekend verschenen Christel Kwinten en Shanice van Dinther weeral in topvorm in de wedstrijdring. Christel verscheen met Woodstock (V. Future) in Liempde aan de start in de klasse ZZ- zwaar en wist in beide proeven overtuigend de overwinning achter haar naam te noteren. Met de mooie scores van 67.3% en 68.3% kan dit duo spreken van een geslaagde generale repetitie voor het aankomende NK te Hoofddorp!

Shanice verscheen met haar ponyhengst Dancer in Asten tussen de witte hekjes en won de eerste proef in de klasse M1 met 199 punten. De tweede proef wist deze elegante combinatie af te sluiten met een tweede plek en 189 punten. Met keer op keer overtuigende resultaten kunnen Shanice en Dancer spoedig de overstap maken naar de klasse M2.

Lees meer..

Niels Bax en leerlingen veroveren kopplaatsen in heel Nederland

13 6 2013

Weert - Afgelopen weekend verschenen Niels Bax en verschillende leerlingen op wedstrijden door Nederland verspreid. Niels behaalde met A Dream (V. Negro) te Nederweert een 2e plaats in de klasse ZZ-L met een score van ruim 64%
Christel Kwinten verscheen in Rosendaal aan de start met Woodstock (V. Future) in de klasse ZZ-Z en wist in haar eerste proef een 2e plaats te bemachtigen met 67.86%. In haar tweede proef ging het duo aan de haal met de 1e plaats en een score van ruim 65%!
Anita de Haan verscheen met Hubinstein (V. Hotline) aan de start in Werkhoven. Met 218 punten konden zij hun Z1- debuut overtuigend winnen!
Shanice van Dinther en haar pony hengst Dancer wisten tweemaal beslag te leggen op de hoogste podiumplaats met 195 punten in de klasse M1 te Duizel.
Ook Nina van Bakel verscheen in Duizel tussen de witte hekjes. In de klasse L1 behaalde ze een 1e en 2e plaats met respectievelijk 189 en 190 punten.
Ten slotte verscheen Joyce Hompes aan de start in Geldrop en wist met 201 punten een 2e plek te bemachtigen in de L2.

Allen gefeliciteerd!

Niels Bax met A Dream

Lees meer..

Succesvol Pinksterweekend voor leerlingen Niels Bax

20 5 2013

Weert - Gisteren en eergisteren vonden op diverse plaatsen Pinkster-wedstrijden plaats, waaraan meerdere leerlingen van Niels Bax deelnamen en vele successen wisten te boeken. Tijdens de dressuurwedstrijden in Leende op zaterdag 18 mei kwam Shanice van Dinther aan de start met haar ponyhengst Dancer in de klasse D-L2 en daarbij wist de combinatie in beide proeven de titel te veroveren met de scores van maar liefst 206 en 216 punten. 

In Leende kwam eveneens Joyce Hompes aan de start bij de paarden met haar Santano-zoon in de klasse L2, alwaar zij met 214 punten de overwinning op haar naam schreef en daarmee tevens de derde selectie op een rij wist te winnen.

In Ottersum kwam Elya Doré aan de start in de klasse D-MI met haar pony Bjorn en wist evenals Shanice van Dinther beide proeven te winnen met respectievelijk 205 en 202 punten.

Op zondag kwamen een aantal leerlingen van Niels Bax aan de start tijdens de dressuurwedstrijden in het Limburgse Helden. In de klasse B wist stalmedewerker Reda Bouchtaoui met 202 punten de 3e plaats te veroveren met de D-Day-dochter Zara.

In de klasse LI kwam Ingrid van Lierop aan de start met haar gitzwarte Future-zoon en wist met een score van 206 punten beslag te leggen op de 2e plaats.

In de klasse LII was het Antoinette te Riele met de expressieve Weyden-dochter Pimpernel, die met een score van niet minder dan 211 punten de titel veroverde.

Tot slot kwam stagiaire Katharina Mulder aan de start in het ZZ-Licht met haar paard Wiskey en wist een 2e plaats te veroveren met een score van 215 punten.

 

Shanice van Dinther en Dancer

Lees meer..

Blue Hors Zack en Don Olymbrio op hengstenshow De IJzeren Man

17 4 2013

Weert - aanstaande zondag zal de jaarlijkse hengstenshow van Hengstenhouderij De IJzeren Man in Weert plaatsvinden. Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen ook een aantal hengsten van Blue Hors uit Denemarken getoond worden, waaronder de zeer populaire Blue Hors Zack en Blue Hors Don Olymbrio. Daarnaast zullen ook de hengsten Rockefeller, Zatchmo, Veneziano en First Choice ten tonele verschijnen. Het collegastation van Blue Hors, het Deense Stuteri Ask, zal eveneens enkele springhengsten presenteren, waaronder de Oldenburger keuringskampioen 2012, Cornettino Ask, Cavall Ask en Ci Ci Senjor Ask.

Lees meer..

Dekhengst Chin Chan verhuisd naar Polen

14 4 2013

Weert - de bij het Oldenburger stamboek goedgekeurde Chin Chan is afgelopen week verhuisd naar de stallen van zijn nieuwe Poolse Grand Prix-amazone. De elegante zwarte zoon van de hengst Samba Hit II, maakte de afgelopen jaren furore onder het zadel van Niels Bax en bracht in de Nederlandse fokkerij reeds vele goed gemodelleerde en sterk bewegende veulens. Met zijn vertrek komt een einde aan zijn Nederlandse carriere, maar voor de geïnteresseerde fokkerij is er nog diepvriessperma van Chin Chan aanwezig bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Chin Chan onder Niels Bax

Lees meer..

Evening Breeze goedgekeurd bij AES

12 4 2013

Weert - Onlangs vond in Schijndel de hengstenkeuring plaats van het Anglo European Studbook, waar ook de Namelus R-zoon Evening Breeze werd voorgesteld. Deze elegante en modern gemodelleerde hengst werd onder het zadel van Loewie Joppen voorgesteld en presenteerde zich met een geweldige instelling en zeer goede springtechnieken als ook reflexen. Evening Breeze kreeg dan ook een unaniem groen licht van de keuringscommissie. Evening Breeze zal beschikbaar zijn voor de fokkerij via Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax maken furore

29 3 2013

Weert - afgelopen weekeinde wisten 2 leerlingen van Niels Bax de juryleden te overtuigen in de dressuurring. In Belgie kwam Lonneke van Vriesland aan de start met 2 paarden en wist zich maar liefst tweemaal als 1ste te kwalificeren voor het provinciale kampioenschap in Belgie. één van de 4 verreden proeven wist zij zelfs op haar naam te zetten met een score van maar liefst 73,7%. In het Brabantse Liempde kwam leerlinge Lonneke Fiers aan de start in de subtop-klasse ZZ-Zwaar, waarbij zij met een zeer expressieve eerste proef de vierde plaats veroverde met een score van 62,27%. In de 2e proef had de combinatie een paar kleine storingsfouten, maar wist zij zich met een score van 61,71% toch als tweede te plaatsen. Een week ervoor startte Lonneke Fiers eveneens in de klasse ZZ-Zwaar en wist zij een mooie derde plaats te veroveren met een score van 64,71%. Hengstenhouderij De IJzeren Man feliciteert beide dames met deze mooi behaalde resultaten.

Lees meer..

San Amour II goedgekeurd voor BWP

20 3 2013

Neeroeteren - afgelopen weekeinde vond bij hippisch centrum De Warre de derde fase plaats in het kader van de hengstenkeuring van het BWP-stamboek. In de discipline dressuur presenteerde zich een vijftal hengsten, waaronder ook de reeds in Oldenburg goedgekeurde Sandro Hit-zoon San Amour II. De elegante San Amour II, die in eigendom is van Mario van Orshaegen, presenteerde zich alle dagen onder Niels Bax met veel souplesse, veel werkwilligheid en een geweldig karakter, welke aspecten eveneens door de gastruiters van het BWP werden aangemerkt. Afgelopen zaterdag vond de afsluitende presentatie van de dressuurhengsten plaats, waarna San Amour II tezamen met de hengst Dundee als enige twee dressuurhengsten hun goedkeuring voor het Belgische stamboek ontvingen.

San Amour II onder Niels Bax

Lees meer..

<<234567891011>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions