Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Geweldig ZZ-Licht debuut leerling Niels Bax

10 5 2012

Uden - afgelopen weekend vonden in Uden de eerste selecties van de klasse ZZ-licht van de gehele provincie Brabant plaats. Aan de start verscheen ook de in deze klasse debuterende combinatie Christel Kwinten en de Future-zoon Woodstock, die wekelijks getraind worden door Niels Bax. Met een expressieve proef wisten Christel en Woodstock de jury te overtuigen en behaalde zij met een score van maar liefst 65,29% direct de overwinning, waarbij zij ruim 20 combinaties achter zich lieten.

Woodstock onder Christel Kwinten

Lees meer..

Bentley vervolgt WK-selectie

28 4 2012

Ermelo - afgelopen dinsdag vond op het federatiecentrum te Ermelo de derde selectie plaats voor de wereldkampioenschappen voor 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Voor deze selectie werden wederom ook Niels Bax en de UB40-zoon Bentley uitgenodigd. In de proef liet Bentley de kwaliteiten van zijn uitzonderlijke bewegingsmechanisme op voortreffelijke wijze zien, waarna de heer Hamminga de combinatie nog voorzag van bruikbare aanwijzingen om de presentatie nog beter te verfijnen. Al met al wisten Niels en Bentley de selectiecommissie te overtuigen en ontvingen zij een uitnodiging voor de volgende selectie op 12 juni 2012. Hiermee scharen zij zich tussen de beste 9 combinaties die strijden om een ticket voor de wereldkampioenschappen voor 6-jarigen in Verden.

Bentley in de warming up voor de derde selectie in Ermelo

Lees meer..

Niels Bax en Bentley ontvangen uitnodiging voor vervolgtraject selectie WK-verden 2012

11 4 2012

Ermelo - gisteren vonden op het KNHS-centrum in Ermelo de eerste selecties plaats voor de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden, welke plaats zullen vinden van 1 tot en met 5 augustus 2012. Bij de zesjarige paarden kwamen ook Niels Bax en de UB-40 zoon Bentley aan de start. Bentley is een halfbroer van het internationale Grand Prix-paard Krawall, die volgende week onder Jenny Schreven zal deelnemen aan de Wereldbekerfinale in 's Hertogenbosch als ook een halfbroer van het Lichte Tour-paard Tin Tin G. Hoewel de proef gisteren nog niet geheel perfect was liet Bentley toch zijn overweldigende bewegingskwaliteiten zien. Dit overtuigde dan ook de jury, die Niels en Bentley uitnodigde voor het vervolgtraject van de selectieprocedure tezamen met nog 9 andere zesjarigen. Volgende week woensdag zullen alle uitverkorenen wederom voor de jury verschijnen.

Lees meer..

San Dior presenteert zich tijdens hengstenshow in Tolbert

11 4 2012

Tolbert - vanavond zal in het Groningse Tolbert de jaarlijkse hengstenshow van Hengstenhouderij De Ritta Hoeve plaatsvinden. Tijdens deze show zal eveneens de in Oldenburg goedgekeurde Sandro Hit-zoon San Dior acte de presence geven. Deze elegante hengst is momenteel succesvol in de nationale dressuur onder Niels Bax en leverde reeds vele zeer fijn te rijden en werkwillige nakomelingen. De hengstenshow in Tolbert zal aanvangen om 19.30 uur.

Lees meer..

Internationaal Grand Prix-debuut Lord of Loxley groot succes

13 2 2012

Polen - afgelopen week debuteerde de Westfaalse hengst Lord of Loxley onder zijn Australische ruiter Brett Parbery in de internationale Grand Prix dressuur in Polen. Met het oog op de Olympische Spelen in Londen 2012 reisde de combinatie naar het koude oosten van Europa. In de klassieke Grand Prix was de combinatie nog wat onwenig, maar wist ondanks een enkele miscommunicatie toch een score te behalen 67%; hetgeen goed was voor een 6e plaats. In de afsluitende kür op muziek waren Lord of Loxley en Brett weer volledig op elkaar ingespeeld en wisten zij een 4e plaats te bemachtigen met de geliefde 70%-grens werd overschreden.

Lord of Loxley onder Brett Parbery

Lees meer..

Presentatie nieuwe hengstencollectie 2012 tijdens KWPN-hengstenkeuring

2 2 2012

Weert - de nieuwe hengstencollectie 2012 van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV is bekend. De vers gedrukte hengstenbrochure zal tijdens de KWPN-hengstenkeuring van 1 tot en met 4 februari 2012 in 's Hertogenbosch in onze stond gepresenteerd worden. Daarnaast zal de nieuwe collectie binnenkort ook op onze website vermeldt staan.

Graag zouden wij u de komende dagen in onze stand ontmoeten voor een lekkere kop koffie en/of voor eventuele verdere informatie over het dekseizoen 2012.

Lees meer..

Clinic Niels Bax bij Lincom Stables

1 2 2012

Nuenen - naar initiatief van Lincom Stables en Rijvereniging Sint Clemens in het Brabantse Nuenen heeft Niels Bax op dinsdag 31 januari 2012 een clinic gegeven op de accommodatie van Lincom Stables aan een groot aantal entousiaste leden van de plaatselijke rijvereniging.

Onder het motto "Talent voor Talenten" gaf Niels op proffesionele en gemotiveerde wijze instructie aan drie groepen amazones met nog jonge en sommige onervaren paarden, waarbij hij vooral aandacht besteedde aan de basisvoorbereiding van de dressuur.

De deelnemende amazones participeerde met veel overgave en enthousiasme aan de clinic en met zijn allen kunnen zij terug kijken op een gezellige en geslaagde avond.

Lees meer..

A Dream en Niels Bax 3e beste van Limburg

1 2 2012

Reuver - afgelopen weekeinde vonden in het Limburgse Reuver de regionale indoorkampioenschappen dressuur plaats. Op zaterdag werden de halve finales verreden, waarbij Niels Bax in de klasse MI aan de start kwam met de UB40-zoon Bentley en in de klasse ZI met de Negro-dochter A Dream. Met twee expressieve proeven wist Niels Bax zich zowel met Bentley als met A Dream te kwalificeren voor de finale op zondag, waarbij hij met A Dream de tweede plaats wist te bemachtigen en met Bentley een gedeelde derde plaats.

Tijdens de finaleproef mochten Niels en Bentley de spits af bijten in de klasse M, waarbij zij op geweldige wijze hun proef begonnen en zij in de eerste zeven onderdelen maar liefst 6 keer het cijfer 8 mochten ontvangen van de 3 juryleden. Door een onoplettende toeschouwer werd Bentley vervolgens zoveel angst aangejaagd, waardoor er teveel stress ontstond en Niels besloten heeft deze bewegingstopper op zijn gemak te stellen en de proef vrijwillig te beeindigen. In de klasse ZII kwamen Niels en A Dream als tweede aan start in een strijd, waarbij het puntenverschil erg dicht op elkaar lag, maar waarbij A Dream in de wat rumoerige entourage net iets teveel spanningsfoutjes kreeg en uiteindelijk als tweede reservekampioen van Limburg werd bekroond.

Lees meer..

Niels Bax en Leerlingen zeer succesvol

27 1 2012

Weert - in het kader van de regionale indoorkampioenschappen zijn Niels Bax en zijn leerlingen in alle landelijke klassen oppermachtig gebleken. Niels Bax wist gedurende de selectie in de provincie Limburg met maar liefst 3 paarden te selecteren voor de Limburgse kampioenschappen, maar zal door een regionale beperkingsregel komend weekend alleen aan de start verschijnen in de klasse MI en ZI-dressuur. Daarnaast wist Niels Bax maar liefst 8 van zijn leerlingen met succes te begeleiden in de selectie van verschillende provincies. Zo zullen Bart van Heugten, Jeanette van de Beuken en Natasja Donker hun kwaliteiten gaan bewijzen tijdens de kampioenschappen in Limburg, Christel Kwinten en Anouk Sanders in Brabant en Anita de Haan, Elisa Pel en Margot Kostelijk zullen de kampioenschappen in Noord Holland voor hun rekening nemen. Wij wensen hen dan ook allemaal heel veel succes.

Lees meer..

Bentley aan de leiding in tussenklassement Limburgse selectie

20 11 2011

Weert - In het kader van de selectie voor het Limburgse indoorkampioenschap dressuur 2011-2012 gaat de 5-jarige UB40-zoon Bentley aan de leiding in het tussenklassement van de klasse MI. Bentley wordt uitgebracht onder het zadel van Niels Bax en nam na de selectiewedstrijd in Weert de koppositie nadat hij met een geweldige proef de jury wist te overtuigen. Met een score van niet minder dan 67,33% veroverden Bentley en Niels Bax de eerste plaats.

Bentley onder Niels Bax

Lees meer..

<<45678910111213© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions