Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Leerlingen Niels Bax domineren wederom dressuurwedstrijden

17 12 2014

Weert - afgelopen weekeinde wisten diverse leerlingen van Niels Bax alle aandacht op zich te vestigen tijdens verschillende dressuurwedstrijden. In Hoofddorp debuteerde amazone Saskia Kemp met haar Quarterback-zoon Quantum Leap in de klasse LI. Met de scores van 204 respectievelijk 207 punten wist de combinatie direct tweemaal de overwinning in de wacht te slepen. 

In het Brabantse Hapert kwam Christel Kwinten aan de start met haar Andretti-zoon in de klasse MII alwaar zij met een score van 193 punten de winnende titel behaalden. Met deze overwinning op zak mag de combinatie zich eveneens betitelen als indoorkampioen van de kring Eersel.

Tot slot kwam Joyce Hompes in Sint Oedenrode aan de start in de klasse ZI dressuur met haar Santano-zoon Cosmo. Joyce en Cosmo behaalde een mooie 5e plaats en bekleden met nog één wedstrijd te gaan de tweede plaats in de selectie van kring Eindhoven.

Ook Niels Bax zelf kwam afgelopen weekeinde aan de start met de nog jonge Gribaldi-dochter Enya van de familie Lisman. Enya acteerde pas voor de tweede keer in de wedstrijdring in de klasse LII en wist daarbij met scores van bijna 67% de 2e en 3e plaats te behalen.

Lees meer..

Bart van Heugten pakt overwinning in klasse ZI

29 10 2014

Weert - afgelopen weekeinde kwamen meerdere leerlingen van Niels Bax aan de start op diverse dressuurwedstrijden. In het Brabantse Liempde kwam Bart van Heugten aan de start met de imposante Obelisk-zoon Alfred in de klasse ZI. Met de geweldige score van 223 punten wist de combinatie de winnende titel op te eisen.

In het Limburgse Reuver kwam Elya Doré aan de start in de klasse D-ZII met haar pony Björn. Ook Elya wist de overwinning te behalen met een score van maar liefst 67,75%.

Tot slot was het Nadia Haase met haar vosruin Damir, die in het westelijke deel van Nederland aan de start verscheen in de klasse MI. Evenals Bart en Elya wist Nadia haar proef winnend af te sluiten met niet minder dan 200 punten.

Lees meer..

Prijzenregen voor leerlingen Niels Bax

1 10 2014

Weert - afgelopen zondag domineerden leerlingen van Niels Bax op diverse wedstrijden. In het Limburgse Blerick kwam Jeanette van de Beuken aan de start in de klasse MI met de Sandreo-dochter Davina. De combinatie wist de 1ste plaats te veroveren met de score van maar liefst 205 punten, waarmee zij een afstand van niet minder dan 12 punten op de concurrentie namen.

In Uden kwamen Shanice van Dinther en Elya Doré aan de start in de klasse ZII voor pony's. Shanice debuteerde met haar ponyhengst Dancer in deze klasse en wist direct de overwinning te behalen met een score van 65,9%. In dezelfde rubriek veroverde Elya Doré met haar pony Björn de 2e plaats met 64,36%. In de tweede was het de eer aan Elya en Björn om de winnende titel te veroveren met een score van 63,93%.

Lees meer..

Tahnee Meyssen en Lara Ackermans scoren wederom

17 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde werden in het Belgische Meerdonk de interprovinciale kampioenschappen gehouden. In niveau 1 kwam Tahnee Meyssen aan de start in de E7 met haar pony Matcho D. Met de scores van 69,3% en 71,4% wisten Tahnee en Matcho de concurrentie op afstand te houden en veroverde zij maar liefst 2 maal de gouden titel. Met het team Limburg behaalde zij uiteindelijk de bronzen medaille.

In het Limburgse Venray kwam Lara Ackermans aan de start met de zwarte Jazz-dochter Caikiki in de klasse LI-dressuur. Met een score van maar liefst 203 punten moest zij de overwinning nipt aan zich voorbij laten gaan en behaalde uiteindelijk de 2e plaats.

Lees meer..

Geslaagde trainingsweek bij Niels Bax

17 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde werd door Sylvia Van 't Hof en Nadia Haase, die reeds langere tijd bij Niels Bax trainen een trainingsweek georganiseerd bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, waarbij een zestal amazones van Stal Nakita's East End Stables uit Aalsmeer vijf dagen lang intensieve training hebben gekregen van Niels Bax. Gezegend met uitzonderlijk mooi weer, een gezellige sfeer en een enorme dosis enthousiasme hebben de amazones veel aanwijzingen en begeleiding gekregen, waarna zij afgelopen zaterdag met een voldaan gevoel en veel huiswerk weer naar Aalsmeer afreisden. Leerlinge Nadia Haase onderging op zondag direct haar beproeving in de klasse MI-dressuur en wist met haar impossante ruin Damir in beide proeven de overwinning te veroveren met maar liefst 198 respectievelijk 195 punten.

 

Lees meer..

Succesvol weekend voor Joyce Hompes, Christel Kwinten en Lara Ackermans

10 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde kwamen de leerlingen van Niels Bax wederom succesvol aan de start op diverse dresuurwedstrijden. In Leende kwam Joyce Hompes in de klasse ZI aan de start met haar Santano-zoon Cosmo en wist met een goed gereden proef de jury te overtuigen. De combinatie veroverde dan ook met voorsprong en een score van maar liefst 68,23% de overwinning.

In Schaijk kwam Christel Kwinten aan de start in de Intermediaire I met haar Future-zoon Woodstock. Christel en Woodstock reden een zeer expressieve proef en wisten met een score van 64,93% de tweede plaats te behalen.

Tot slot kwam dit weekeinde Lara Ackermans in Hulten aan de start. Met haar Jazz-dochter Caikiki nam Lara deel aan de klasse LI-dressuur en wist met een score van niet minder dan 64% de eerste plaats te bemachtigen.

Christel Kwinten met Woodstock

Lees meer..

Bronzen medaille en vierde plaats voor Niels Bax op Limburgse Kampioenschappen

18 8 2014

Maastricht - op zondag 17 augustus 2014 vonden in Maastricht de Limburgse regiokampioenschappen 2014 plaats. In de klasse ZII kwam Niels Bax aan de start met de merrie Cassidy W en de ruin Buick; een zoon van Jazz uit de moeder van het internationale Grand Prix-paard Krawall, de Lichte Tour-merrie Tin Tin G en de Verden-deelnemer Bentley. Buick liep in de ochtend een bijna foutloze en zeer stabiele proef. Cassidy W, die in eigendom is van de familie Lisman, presenteerde zich zeer gewaagd en expressief, maar maakte door een schrikreactie helaas wat foutjes door de spanning. Beide paarden wisten het drie koppige jurykorps toch te overtuigen en zij kwalificeerden zich allebei voor de Kür op muziek, die in de namiddag plaats vond.

Niels Bax kwam in de Kür op muziek als eerste aan de start met Cassidy W, die ondanks dat zij door de harde muziek enige spanning opbouwde excellente zijgangen en geweldige changementen toonde. Buick was tijdens de Kür zeer goed bij de les en genoot duidelijk van het groottalige publiek. Niels Bax kwalificeerde zich uiteindelijk met beide paarden voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo met een mooie vierde plaats voor Buick en in combinatie met Cassidy W mocht hij plaats nemen op het erepodium om de Limburgse bronzen medialle in ontvangst te nemen.

Niet alleen Niels Bax behaalde een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. Ook leerlinge Shanice van Dinther met haar ponyhengst Brilliant's Golden Boy kwalificeerde zich voor de Nederlandse kampioenschappen door afgelopen zaterdag de zevende plaats te behalen tijdens de Brabantse kampioenschappen in Sint Anthonis.

Afgelopen weekeinde stond niet alleen in het teken van de regiokampioenschappen, want leerlinge Tahnee Meyssen veroverde met haar pony Matcho D maar liefst 2 maal de eerste plaats op een Belgische dressuurwedstrijd met de scores van maar liefst 72,8% en 70,0%.

Lees meer..

Cassidy W wederom oppermachtig

10 8 2014

Stramproy - Vandaag vonden de jaarlijkse dressuurwedstrijden van rijvereniging Equinus in Stramproy plaats. In de klasse ZII kwam Niels Bax aan de start met de elegante Painted Black-dochter Cassidy W, die wederom haar kwaliteiten toonde en direct de overwinning pakte met een score van 66,76%. In dezelfde klasse bracht Niels Bax ook de Jazz-zoon Buick aan de start, die de 2e plaats wist te bemachtigen.

Met de overwinning in de klasse ZII kwalificeerde Cassidy W zich eveneens voor de Kür op Muziek, welke in handicap werd verreden met de klasse ZZ-Licht. Met een score van 69,06% wisten Niels Bax en Cassidy W wederom de jury's te overtuigen en de overwinning in de wacht te slepen.

Lees meer..

Tahnee Meyssen verovert Beker van Limburg

9 7 2014

Zonhoven - afgelopen weekeinde vonden in het Belgische Zonhoven de finales plaats voor de felbegeerde Beker van Limburg. Op niveau 1 kwam Niels Bax' leerlinge Tahnee Meyssen aan de start met haar zwarte pony Matcho D. Tijdens de finale moesten de combinaties een viertal proeven rijden. Voor de niveau 1-combinaties waren dit de E7, A6, A7 en Kür op muziek. Tahnee en Matcho D waren zo goed in vorm dat zij alle vier de proeven op hun naam wisten te zetten en wel met de respectievelijke scores van 69,86%, 67,14%, 69,77% en de fenomenale 70,0% in de Kür. Met deze geweldige resultaten bleken Tahnee en Matcho onverslaanbaar voor de concurrentie en werden zij aansluitend gekroond tot de kampioenen in de Beker van Limburg. Wij feliciteren Tahnee dan ook van harte met deze fantastische overwinning.

Tahnee Meyssen tijdens de prijsuitreiking

Lees meer..

Goede resultaten in Reusel

9 7 2014

Reusel - afgelopen zondag vonden in Reusel diverse dressuurwedstrijden plaats, waarbij Niels Bax als ook diverse van zijn leerlingen aan de start verschenen. Niels Bax kwam alleen in de Kür op muziek aan de start met de Painted Black-dochter Cassidy W en wist met deze elegante merrie de eerste plaats te veroveren. In de klasse ZII kwam leerlinge Anouk Sanders aan de start met de ruin Upside Down en wist daarbij de tweede plaats te bemachtigen, deze plaats veroverde zij eveneens in de Kür op muziek. In de klasse ZI kwam Christel Kwinten aan de start met Cendea en wist de overwinning te behalen met maar liefst 427 punten. Ook in de klasse MI verscheen Christel Kwinten aan de start, maar nu met het paard Eclipse T, waarmee zij de tweede plaats behaalde.

Lees meer..

123© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions