Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Samba Hit II nakomeling wint Bundeschampiomate kwalificatiewedstrijd!

1 7 2016

Tijdens het jaarlijkse dressuurgala, te Heroldsberg, Duitsland, nemen vaderdieren afstammend van Sandro Hit de podiumplaatsen bij de 6 jarigen- divisie  in beslag.

Zo ging de winst bij de 6 jarigen naar een Samba Hit II nakomeling. Sambalito ( Samba Hit II x Classic Dance) won overtuigend met een totaalscore van 7,8. Een 7,8 voor de stap, een 8 voor de draf en galop, een 7,5 voor de bewerkbaarheid en maar liefst een 8 voor de algemene indruk!

http://www.eurodressage.com/equestrian/2016/07/01/special-diva-and-sambalito-win-2016-heroldsberg-bundeschampionate-qualifier

Lees meer..

Horecaondernemer gezocht

24 6 2016

Jaarlijkse Hengstenshow

16 4 2016

Weert - Morgenmiddag omstreeks 14u geven we het startschot van onze jaarlijkse Internationale Hengstenshow. We gaan ook dit jaar weer proberen om u een interessante collectie hengsten te tonen, met voor ieder wat wils! Naast de hengsten van onze vaste partners Blue Hors en P. Shockemöhle, verwachten we ook hengsten uit België en uiteraard ook uit eigen land.

We verwachten Dreamline, Samba Hit II, Top Gear, Sixt Sense, Fallatijn, Golden Boy, Casallco, Giano, Glamourdale, Sir Donnerhall en nog vele anderen.

Versnaperingen en drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar in de binnenhal en we hopen samen met u gezellig te kunnen nakeuvelen.

Van harte welkom!

 

Lees meer..

De Glamour Queens oppermachtig tijdens Indoor Brabant

11 3 2016

's-Hertogenbosch - gisteren vond tijdens de eerste wedstrijddag van Indoor Brabant de finale plaats van de Viertallen Kür op Muziek. Leerlinge van Niels Bax, Marlies Burgers, kwam met haar Amidor aan de start in ..................

Lees meer..

Niels Bax en United- zoon E- Toi gaan voor winst!

29 2 2016

Weert- Afgelopen weekend vonden er in het prachtige hippische complex "de Peelbergen" dressuurwedstrijden plaats. In de klasse ZZ- L verschenen Niels Bax en E- Toi met overtuiging in de ring. Tijdens hun eerste proef trad er hier en daar wat spanning op, maar ondanks dat, wisten ze de jury van hun kwaliteiten te overtuigen, met een winnende score van 68, 57%. Tijdens de tweede proef kon de hervonden rust het tweetal niet meer van de wijs brengen. Ook hier sloten ze de proef winnend af, ditmaal met een mooi percentage van 69,43%!

Volgende week zal Niels Bax met E-Toi aantreden op het NK... van een goede generale repetitie gesproken!

Lees meer..

Succesvol weekend voor leerlingen van Niels Bax

21 2 2016

Weert - Dit weekend verschenen leerlingen van Niels Bax in binnen- en buitenland op wedstrijd, zeker niet onverdienstelijk.

Tahnee Meyssen beet de spits af en wist tijdens haar internationaal debuut op het CDI te Nice, Frankrijk, volop te scoren met haar superpony, Matcho. Op vrijdag won het fijn op elkaar afgestemde duo met 66.838% en bleef nipt de concurentie voor. Op zaterdag namen Tahnee en Matcho op meer overtuigende manier de leidersrol op zich en wisten ze 69.419% te scoren. Eén jury beloonde hun sierlijk optreden zelfs met 72%! Ten slotte, vandaag, tijdens de Freestyle, werd Tahnee's optreden wederom gesmaakt en scoorde ze 71.375%, ruim voldoende voor de overwinning en sprong vooral het galopwerk van de getalenteerde combinatie in het oog.

Op zaterdag was het Christel Quinten, die in Geldrop bij Ruitersportcentrum Meulendijks, in de klasse Z2 met haar paard Eclipse (V Andretti) met de overwinning aan de haal ging. Zij scoorden een overtuigend percentage van 66.18, mede gevormd door de prachtige drafstukken.

Vandaag kwam ook medewerker Laurents Siteur aan de start in Geldrop. Hij verscheen in de klasse L2 met zijn paard Signac (San Dior x D-Day). Laurents wist zijn langbenige eyecatcher desondanks hun prille sportieve carriere, met voldoende overtuiging rond te sturen en scoorde 65.33 en 66%, goed voor tweemaal de derde prijs.

De hekkensluiter van het weekend was Nina Jansen. Nina verscheen vandaag met haar pony's op het Limburgs Kampioenschap in de klassen D-M1 en D-M2. Zowel met Matcho in de D-M1, als met Coco Chanel in de D-M2 wist Nina door haar volharding en zeer correcte proeven, de reseverve titel op te eisen!

Wij wensen alle ruiters van harte gefeliciteerd met hun puike prestaties!

Lees meer..

Dekseizoen 2016

18 2 2016

Beste fokkers

Inmiddels is het nieuwe dekseizoen al van start gegaan.  De service waar we garant voor willen blijven staan, vraagt een onnoemelijke inzet van onze medewerkers, partners, maar ook van onze klanten. Om deze reden hebben we voor dit seizoen onze algemene- en dekvoorwaarden aangepast. Deze kan u terugvinden onder de kop: 'dekstation.' Graag willen we u, als vaste fokker, maar ook als nieuwe klant, in het seizoen 2016, met raad en daad bijstaan. We hopen dan, ook dit jaar een prettige samenwerking tegemoet te gaan en wensen u alvast een vruchtbaar seizoen toe.

 

Lees meer..

1© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions